Design i organizacja przyjęć okolicznościowych

Rodzaj: szkolenie kurs
Tryb:eksternistyczny, indywidualny / do ustalenia, zaoczny
Tematyka:Turystyka, hotelarstwo i gastronomia
Poziom:początkujący

Program

Kurs omawia wszystkie zagadnienia związane z organizacją i przygotowaniem przyjęć okolicznościowych.

Program:

Zagadnienia ogólne
Zasady planowania przyjęć
Kieliszki- rodzaje i zastosowanie
Sztućce - rodzaje i zastosowanie
Zastawa stołowa - rodzaje i zastosowanie
Bielizna stołowa. Układanie serwetek
Savoirvivre gospodarzy i gości
Savoir-vivre przy stole – jak spożywać różne potrawy
Menu – ustalanie i układanie w zależności od rodzaju przyjęć
Ułożenie i dekoracja stołu
Uczestnicy:osoby zainteresowane tematyka organizacji przyjęć
Warunki przyjęcia:Przesłanie zgłoszenia oraz wpłata nalezności
Dyplom:Po zaliczeniu egzaminu końcowego kursant otrzymuje certyfikat oraz zaświadczenie ukończenia kursu.

Kurs odbywa się w całości przez internet, w czasie i miejscu dogodnym dla uczestnika.

Terminy

RozpoczęcieTrwaPlan zajęćMiejscLokalizacja
dowolny termin4 tygodnico tydzień:
pon
wto
śro
czw
pią
10

Tagi: organizacja przyjęć, rodzaje przyjęć, organizator, menu

Ostatnia aktualizacja: 19 maj 2014






Dołącz do nas!